Прокуратура Туреччини вимагає для Гюлена 1900 років в’язниці

Вівторок, 16 серпня 2016, 14:13

Офіс головного прокурора Стамбула вимагає для опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації невдалої спроби перевороту 15 липня, 1900 років в’язниці.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

Обвинувальний висновок на понад 2500 сторінках було передано до Вищого кримінального суду.

Згідно з висновком, підозрюваний номер один Фетхуллах Гюлен, 13 заарештованих і ще 111 підозрюваних "створили озброєну терористичну організацію", "фінансували терроризм" і вчинили "спробу змінити конституційний лад". Підозрюваним інкримінують і інші звинувачення, зокрема шахрайсто і обман релігійних почуттів.

Прокуратура вимагає для Гюлена два довічних ув'язнення, 1900 років позбавлення волі і 2 мільйони 210 тисяч дні адміністративного щтрафу.

Раніше повідомлялося, що опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен, звинувачений Анкарою в організації невдалої спроби перевороту, пообіцяв повернутися до Туреччини, якщо міжнародне розслідування доведе його вину.

Як відомо, Туреччина вимагає від США екстрадиції проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачує в організації невдалої спроби перевороту.

Турецька влада стверджує, що Гюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава". Сам Гюлен засудив спробу перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.