Гюлен обіцяє повернутися до Туреччини у разі доведення його вини

П'ятниця, 12 серпня 2016, 14:37

Опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен, звинувачений Анкарою в організації невдалої спроби перевороту, пообіцяв повернутися до Туреччини, якщо міжнародне розслідування доведе його вину.

Про це він написав у статті для газети Le Monde.

"Якщо військові, які відносять себе до руху "Хізмет" причетні до цієї справи, то вони злочинці, які зазіхнули на єдність і цілісність країни" - заявив Гюлен.

Він заперечує будь-яку причетність до спроби перевороту, але не вірить у незалежне розслідування у Туреччині, оскільки, на його думку, вся судова система перебуває під контролем виконавчої влади.

"Я звертаюся до турецького уряду і обіцяю повну співпрацю. Я прошу, щоб незалежна міжнародна комісія провела розслідування спроби державного перевороту. Якщо буде доведено хоча б десяту частину висунутих проти мене звинувачень, я обіцяю повернутися в Туреччину і понести якнайтяжче покарання" - заявив Гюлен.

Як відомо, Туреччина вимагає від США екстрадиції проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачує в організації невдалої спроби перевороту.

Турецька влада стверджує, що Гюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава". Сам Гюлен засудив спробу перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.