Болгарія екстрадувала в Туреччину фінансиста організації Гюлена

Четвер, 11 серпня 2016, 10:41

Болгарія екстрадувала в Туреччину фінансиста організації Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації спроби перевороту 15 липня.

Про це повідомляє видання Novinite.

Віце-прем'єр і міністр внутрішніх справ Болгарії Рум'яна Бичварова заявила, що причиною екстрадиції в Туреччину бізнесмена Абдуллаха Бююка є відсутність дійсних документів.

Вона пояснила, що Бююк перетнув кордон Болгарії на початку лютого з недійсними документами. Це було встановлено в ході перевірки у базі даних Інтерполу.

"Документи, за допомогою яких він потрапив в Болгарії, були визнані недійсними - зниклими або вкраденими, за кілька місяців до цього. Наступні процедури в цьому випадку - повернення особи, оскільки вона перебуває незаконно в країні", - уточнила вона.

"Сам факт, що він шість місяців відмовляється врегулювати свій статус в чужій країні, неприпустимий", - заявила Рум'яна Бичварова.

"Бююк подав заяву на отримання політичного притулку в Болгарії, але йому у ньому було відмовлено комісією при президентській адміністрації", - додала глава МВС Болгарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.