Клімкін запевнив, що уряд налаштований виправити недоліки е-декларування - конгресмен США

Вівторок, 16 серпня 2016, 18:57

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запевнив, що український уряд налаштований виправити недоліки у системі електронного декларування до кінця місяця.

Про це заявив сенатор США від Демократичної партії Крістофер Кунс, який відвідує Україну на чолі делегації американських конгресменів, повідомляє УНІАН.

За словами сенатора, сьогодні відбулась зустріч з Клімкіним, під час якої була висловлена стурбованість стосовно запуску системи електронного декларування.

"Ми отримали запевнення зі боку міністра закордонних справ, що уряд до кінця місяця налаштований невідкладно вжити заходів для вирішення деяких проблем і розбіжностей щодо цієї системи електронного декларування, щоб пересвідчитися, що система повністю відповідає міцній правовій основі для підзвітності обраних посадовців в Україні", - заявив Кунс.

Як повідомлялося, опівночі 15 липня сайт Національного агентства із запобігання корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування.

Водночас, як повідомляла Європейська правда, через відсутність атестату захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ в суді. Відповідно, посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності.

У Євросоюзі заявили, що система електронних декларацій має отримати сертифікацію, адже це головна умова, за якої вона допоможе у боротьбі з корупцією.

Детальніше про ситуацію, що склалася - в статті "Хто зірвав електронне декларування статків: хронологія та документи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.