Глава МЗС Польщі проведе консультації щодо України з європейськими колегами

Середа, 17 серпня 2016, 15:21

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський наприкінці серпня проведе серію консультацій з колегами із низки європейських країн, де однією з головних тем буде ситуація в Україні.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Ващиковський зустрінеться з главами МЗС Франції, Німеччини, Великої Британії, Туреччини, Румунії та партнерами з Вишеградської групи (Чехії, Словаччини й Угорщини).

"Однією з головних тем буде ситуація в Україні. Ця тема є особливо важливою в рамках Вишеградської четвірки. Переговори стосуватимуться також питань безпеки в регіоні Центрально-Східної Європи", - сказав директор Бюро речника МЗС Рафал Собчак.

16 серпня прем’єр Польщі Беата Шидло обговорювала ситуацію на східному кордоні Польщі з представниками Міністерства національної оборони, Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ і адміністрації, а також спецслужб. Зокрема, порушувалася тема останніх подій в Криму.

"Влада Республіки Польща незмінно підтримує політичне врегулювання російсько-українського конфлікту на основі реалізації сторонами мінських порозумінь. Ескалація напруження не служить досягненню порозуміння, яке є необхідним, щоб стабілізувати ситуацію", – заявив речник польського уряду Павел Бохенек.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.