В аеропорту Стамбула попереджають про високий рівень зґвалтувань у Швеції

Фото
П'ятниця, 19 серпня 2016, 12:44

В аеропорту Стамбула з’явилися повідомлення з попередженням про високий рівень зґвалтувань у Швеції на тлі напруженості між Туреччиною і Швецією після твіта шведської глави МЗС.

Про це повідомляє видання Daily Sabah.

"Попередження для мандрівників. Чи знаєте ви, що у Швеції найвищий рівень зґвалтувань у світі"  - саме таке повідомлення можна було прочитати на екрані в аеропорту Ататюрка у п’ятницю вранці.

 

Воно з’явилося на тлі напруженості, яка виникла після твіта глави МЗС Швеції Маргот Вальстрьом, яка написала: "Рішення Туреччини дозволити секс з дітьми, молодшими 15 років має бути скасоване. Діти потребують більш високого захисту проти насильства".

Твіт Вальстрьом був реакцією на напис в аеропорту Відня про те,  що нібито в Туреччині дітям молодше 15 років дозволяється вступати у статеві стосунки. У зв’язку з цим МЗС Туреччини викликало тимчасового повіреного у справах Австрії.

Незабаром після протесту турецької сторони напис були видалено.

Глава МЗС Швеції також зіткнулася з критикою з боку Туреччини. Її турецький колега Мевлют Чавушкоглу розкритикував Вальстрьом і заявив, що Туреччина проти насильства над дітьми, а критику не слід плутати з брехнею і наклепом. За його словами, такі заяви шведського міністра відображають ісламофобію і анти турецькі настрої в Європі.

"Це скандал для міністра закордонних справ опублікувати такий твіт на основі неправдивих відомостей або спекуляції." – заявив Чавушоглу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.