У Києві очікують повідомлення про поновлення малого прикордонного руху з Польщею

Вівторок, 2 серпня 2016, 18:50

У МЗС України очікують офіційного повідомлення польських колег про відновлення дії угоди про малий прикордонний рух між двома країнами в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зараз очікується офіційне підтвердження від польської сторони про відновлення прикордонного руху, що був припинений у ніч з 3 на 4 липня 2016 року, згідно з Угодою між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху на час проведення саміту НАТО та Всесвітніх днів молоді", - йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України.

Українські дипломати нагадали, що минулої неділі, 31 липня, у Кракові завершилися Всесвітні дні молоді.

"Організатори заходів повідомили, що в Кракові в період проведення Всесвітніх днів молоді (23-31 липня), поєднаних з візитом Його Святості Папи Римського Франциска, прибуло приблизно 2 млн паломників, серед яких лише зареєстрованих було 5 тис. громадян України", - поінформували в Департаменті консульської служби і додали, що за час проведення цих заходів звернень про порушення за участі українців не було.

Водночас, як повідомляють польські ЗМІ, Польща вирішила поки не відновлювати малий прикордонний рух з РФ.

Як повідомлялося, Польща з 4 липня тимчасово призупинила малий прикордонний рух з Україною та Росією.

Як відомо, на час саміту НАТО 8-9 липня і проведення Всесвітніх днів молоді наприкінці липня, в рамках яких до Польщі прибув Папа Римський, Польща тимчасово відновила прикордонний контроль із сусідніми країнами ЄС з 4 липня по 2 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.