Більшість німців бояться зростання загрози терактів через біженців - опитування

Понеділок, 22 серпня 2016, 11:14

Більшість жителів Німеччини переконана, що великий наплив біженців до країни призведе до збільшення кількості терористичних атак. Такої думки дотримуються 58 відсотків німців.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення Deutsche Welle.

Найбільш песимістично налаштовані прихильники партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD), 89% яких бачить зростання загрози терактів.

Більшість прихильників блоку ХДС/ХСС – 56% – також вважають, що наплив біженців збільшить загрозу терактів. Ще більше таких серед прихильників СДПН, партнера ХДС/ХСС по коаліції – 61%.

З оптимізмом дивляться у майбутнє прихильники "зелених" та лівих партій - відповідно 61 і 52 відсотків прихильників цих політичних сил переконані, що велика кількість біженців не призведе до зростання терористичної загрози.

Загалом 38% німців вважають, що наплив біженців не призведе до збільшення кількості терактів.

Більшість опитаних - 56%- впевнені, що міграція зробить Німеччину більш різноманітною. Не погоджується з такою думкою 40% респондентів. 51% німців переконані, що економіка Німеччини завдяки міграції стане сильнішою. 45% дотримуються протилежної думки.

Як зазначають автори дослідження, молоді та високоосвічені німці у своїй переважній більшості вітають "мультикультурне" суспільство, а також рішуче відкидають тезу про те, що з напливом мігрантів зросте терористична загроза.

Протилежної думки дотримуються люди старшого віку і менш освічені особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.