Відновлення смертної кари стане червоною лінією для Туреччини - посол в РЄ

Понеділок, 22 серпня 2016, 14:14

Відновлення смертної кари стане червоною лінією для Туреччини, після якої буде складно шукати компроміси з Європою.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявив представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Моя особиста думка – Туреччина не піде на відновлення смертної кари. Я розумію емоційний стан і громадян, і політиків в ситуації, коли є загроза турецькій державності. Але я думаю, що Туреччина на це не піде", - зауважив він.

"Смертна кара є тією червоною лінією, переступивши яку стає важко вести якийсь діалог і шукати компроміси в Європі", - наголосив Кулеба.

За його словами, турецький посол в Раді Європи  "чітко запевняє, що керівництво країни налаштоване на дотримання принципів демократії, верховенства права і прав людини, але не може допустити руйнування держави з середини".

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що парламент Туреччини має обговорити повернення смертної кари, незважаючи на позицію ЄС та Ради Європи.

Як повідомлялося, Туреччина слідом за введенням надзвичайного стану тимчасово призупинила дію в країні Європейської конвенції з прав людини.

Раніше, в липні, президент Туреччини запропонував повернути у країні смертну кару, щоб застосувати її до заколотників, які спробували вчинити переворот 15 липня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.