Франція і ФРН пропонують законодавчо обмежити шифрування даних у месенджерах

Вівторок, 23 серпня 2016, 15:29

Франція і Німеччина заявили, що вони хочуть змусити операторів послуг мобільної передачі повідомлень надавати доступ до даних зашифрованого контенту, щоб допомогти розслідувати випадки тероризму.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов після зустрічі з німецьким колегою Томасом де Мезьєром, повідомляє Reuters.

За словами Казньова, Європейська комісія повинна підготувати проект закону, що зобов'язуватиме операторів співпрацювати в судових розслідуваннях щодо виявлення терористів.

"Якщо такий закон буде прийнятий, це дозволить накладати зобов'язання на європейському рівні на операторів, які відмовляються від співпраці", - сказав він.

Казньов окремо виділив месенджер Telegram, який, за словами міністра, заявив, що не буде співпрацювати з урядами, додавши, що законодавство має працювати і для компаній з ЄС, і  для компаній із країн, які не входять до союзу.

Telegram, заснований росіянином Павлом Дуровим у 2013 році, позиціонує себе як ультра безпечний месенджер, так як він шифрує всі дані від початку передачі до кінця.

Низка інших сервісів, включаючи додаток Whatsapp, заявляють, що вони мають подібні можливості.

Спецслужби Франції та Німеччини неодноразово повідомляли, що терористичні групи використовують для спілкування месенджери із зашифрованими даними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: