Центральна і Східна Європа повинні посилити свою присутність в НАТО - Дуда

Середа, 24 серпня 2016, 15:13

Центральна і Східна Європа повинні посилити свою політичну присутність в ранках Північноатлантичного альянсу з метою підтримання рівноваги в цій частині світу.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, виступаючи перед українськими дипломатами в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Центральна і Східна Європа повинні посилити свою політичну присутність в рамках Північноатлантичного альянсу. Це необхідно для підтримання рівноваги в цій частині світу, де домінування зовнішніх гегемонів завжди приносило війни і конфлікти", - зауважив він.

"Спільнота вільних народів і незалежних Центральноєвропейських країн, які об'єднані спільною історією. Саме це спільнота, яка діє в рамках Європейського Союзу і НАТО може тривалий час гарантувати мир на Європейському континенті", - сказав Дуда.

Він зазначив, що необхідно відійти від ієрархічної моделі взаємодії, коли є центральні і периферійні країни.

Також президент Польщі підкреслив, що його країна послідовно підтримує розширення ЄС.

"Польща є тією державою, яка послідовно нагадує, що Європейська спільнота має розширювати свої кордони. Ізоляція призводить до поділу та роздроблення і є перешкодою миру і взаєморозуміння між народами. Відкритість навпаки зміцнює світ", - підкреслив Дуда.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда запросив главу української держави Петра Порошенка до Варшави 2 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: