Єврокомісія: переговори по ЗВТ ЄС-США тривають

Понеділок, 29 серпня 2016, 14:31

Єврокомісія не визнає, що переговори по ЗВТ ЄС-США провалилися і наголошує на тому, що перемовини тривають.

Про це заявив речник Єврокомісії Марагарітіс Схінас під час брифінгу в Брюсселі.

Відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати заяву віце-канцлера ФРН Зігмара Габіреля, Схінас відмовився коментувати безпосередньо заяву представника ФРН, проте відзначив, що наразі переговори по створенню ЗВТ між США та ЄС тривають. Він, втім, визнав, що у переговорах настав вирішальний момент.

"Я хотів би нагадати, що ЄК проводить переговори на підставі мандату, який був отриманий від всіх країн ЄС … варто також нагадати, що незважаючи на те, що перемовини забирають деякий час, наразі процес (узгодження позицій) триває і ЄК відзначає значний прогрес у переговорах щодо створення ТТІР…", – повідомив Схінас.

"Останній раунд переговорів відбувся тут в Брюсселі у липні… І зараз для переговорів настав вирішальний момент адже наразі ми пропозиції внесення змін до майже всіх частин (майбутньої угоди про ЗВТ)", – додав речник ЄК.

За словами Схінаса, єврокомісар Мальстрьом і представник США Фроман наразі продовжують перемовини і міністри (країн ЄС) матимуть змогу ознайомитися з їх напрацюваннями на майбутній зустрічі в Братиславі, яка відбудеться 22 вересня.

"Єврокомісія готова закрити цю угоду до кінця цього року, але, як вже сказав президент Юнкер Єврокомісія не буде класти на вівтар угоди європейські стандарти якості в усіх сферах життя", – відзначив Схінас.

Він також додав, що під час останнього засідання Європейської Ради президент Юнкер ще раз запитав у всіх лідерів ЄС, чи потрібно ЄК продовжувати переговори, і тоді ЄК вчергове отримала мандат укласти угоду про ЗВТ з США.

Нагадаємо, раніше віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що переговори по ЗВТ ЄС-США де-факто провалилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.