ЄС не повинен ставати навколішки перед Туреччиною - голова МЗС Австрії

Четвер, 4 серпня 2016, 08:23

Євросоюз не повинен йти на поступки Туреччині у питанні вирішення міграційної кризи і має вимагати від Анкари виконання зобов'язань, передбачених угодою.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц в інтерв’ю Spiegel.

"Ми не маємо ставати перед Анкарою навколішки і повинні відстоювати наші базові цінності. Для лібералізації візового режиму, наприклад, є чіткі критерії, які необхідно виконати. Туреччина стала на шлях, який віддаляє її від Європи", - сказав Курц.

Він підкреслив, що Євросоюзу насамперед потрібна реальна охорона кордонів та берегової лінії. У той же час треба дозволити обмеженому числу біженців офіційно потрапити до ЄС за програмами переселення.

"Ми не можемо сидіти склавши руки і сподіватися на те, що Угода з Туреччиною триватиме. Коли ми так вчинимо, то потрапимо у залежність, що небезпечно. Ми не маємо піддаватися шантажу. Я хочу бачити Європу сильною і самодостатньою, яка сама може вирішувати проблему з біженцями", - сказав Курц.

 "Якщо ми не захищатимемо наші зовнішні кордони, то в середньостроковій перспективі не буде ніяких відкритих кордонів всередині ЄС. Але я хочу жити у відкритій Європі", - додав він.

Раніше повідомлялося, що Туреччина вимагає безвізовий режим з ЄС до жовтня, інакше погрожує припинити дію угоди щодо врегулювання міграційної кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: