У Берліні журналісти поскаржились в поліцію на пропагандиста Russia Today

Четвер, 4 серпня 2016, 11:33

Двоє чоловіків влаштували провокацію в бюро журналістських розслідувань Correctiv у Берліні. Інцидент стався у вівторок, 2 серпня, а його подробиці стали відомі тільки тепер.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

В інциденті брав участь скандальний пропагандист Грем Філліпс, відомий своєю співпрацею з державним мовником РФ Russia Today та низкою сепаратистських ресурсів на Донбасі.

Повідомляється, що двоє чоловіків вдерлися до бюро з вимогами взяти інтерв'ю у представника Correctiv Маркуса Бенсманна, який разом Девідом Кроуфордом працював над розслідуванням збиття авіалайнера MH17.

У ході розслідування журналістам вдалось встановити факти, які вказують на те, що літак був збитий "Буком", екіпаж якого складався з російських офіцерів, з території, контрольованої проросійськими бойовиками.

Від самого початку Філліпс та його напарник, німецький журналіст Біллі Сікс вели відеозйомку в офісі бюро, а коли їх попросили вимкнути камеру, ті почали вигукувати образливі гасла, звинувачуючи журналістів у брехні та пропаганді.

За кілька хвилин представникам Correctiv вдалось виштовхати непроханих гостей з офісу, на місце події була викликана поліція.

Редакція Correctiv подала заяву в правоохоронні органи, звинувативши провокаторів у незаконному вторгненні в приміщення і порушення недоторканності особистого життя шляхом незаконної відеозйомки.

Як повідомлялося, Латвія заборонила в’їзд на три роки Грему Філліпсу, якого затримали 16 березня у Ризі за провокації, які він намагався вчинити біля пам'ятника Свободи під час заходів до дня пам'яті легіонерів.

Нагадаємо, у липні 2014 року Служба безпеки України затримала Філліпса і ухвалила рішення про його видворення за межі України із забороною в'їзду на три роки.

При цьому сам Філліпс спочатку стверджував, що йому не загрожує депортація. Після цього він повернувся до Росії, а звідти - на Донбас і продовжив роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.