Коментарі Трампа надсилають світу неправильний сигнал - посол України в США

П'ятниця, 5 серпня 2016, 08:07

Коментарі кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа щодо України і окупованого Криму посилають світу неправильний сигнал.

Про це написав посол України в США Валерій Чалий в колонці виданню The Hill.

 "Навіть якщо коментарі Трампа мають тільки спекулятивний характер, і не відображають майбутню зовнішню політику, вони закликають до політики умиротворення агресора і підтримання порушення територіальної цілісності суверенної держави та інших порушень міжнародного права", - написав Чалий.

Посол відзначив, що останні коментарі Трампа про Крим викликали серйозну стурбованість в Києві та за межами України і нагадав, що США були серед 100 країн, які прийняли резолюцію ООН щодо територіальної цілісності України, яка не визнає анексію українського півострова Росією.

"Нехтування правил можуть послати неправильний сигнал для народу України і багатьох інших країн світу, які дивляться на США як провідника свободи і демократії", - відзначив він.

Як повідомлялося, кандидат в президенти США Дональд Трамп вважає, що більшість мешканців Криму зробили вибір на користь Росії, і США повинні це враховувати.

Раніше Трамп заявив, що готовий розглянути визнання Криму частиною Росії і питання зняття санкцій у разі обрання на пост глави держави. У Держдепі назвали заяву Трампа передвиборною риторикою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.