Менше половини німців задоволені роботою Меркель - опитування

П'ятниця, 5 серпня 2016, 08:45

Рівень підтримки канцлера Німеччини Ангели Меркель знову знизився. Її політику щодо біженців підтримує лише третина німців.

Про це свідчать дані соціологічного опитування інституту вивчення громадської думки Infratest, повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з оприлюдненим опитуванням, задоволення курсом Меркель висловили 47% респондентів. Це на 12% менше, ніж було у липні, та лише на 1% більше за найгірший показник для канцлера з моменту її переобрання у 2013 році - у лютому 2016 року задоволених роботою Меркель було 46%.

Політикою уряду стосовно біженців задоволені 34%. Це найнижчий показник з жовтня 2015 року, коли це питання уперше стало предметом опитувань.

65% опитаних зараз висловили своє невдоволення політикою уряду на чолі з Меркель щодо біженців. Опитування виявило також значне зростання страху німців перед терористичними атаками в країні.

Тим часом, рейтинг прем'єр-міністра Баварії та голови сестринської партії Меркель ХСС Горста Зеєгофера, який послідовно критикує політику канцлера щодо біженців, виріс до рівня 44%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.