52% німців вважають останні напади наслідком політики Меркель - опитування

Субота, 30 липня 2016, 15:27

Останні атаки, які були скоєні у Німеччині, є прямим наслідком політики щодо біженців федеральної канцлерки Анґели Меркель.

Такої думки дотримуються 52 відсотки респондентів опитування, проведеного в країні інститутом вивчення громадської думки YouGov, передає Deutsche Welle.

Водночас 38% не поділяють такого погляду.

За даними опитування, тільки 8% респондентів заявили, що цілком погоджуються з позицією канцлерки Німеччини Анґели Меркель щодо біженців та її знаменитою фразою "Ми впораємося".

48% респондентів заявили, що вони "абсолютно не погоджуються". Якщо врахувати відповідь "радше не погоджуюся", то невдоволення політикою канцлерки сягнуло 66%.

Це найнижча підтримка політики щодо біженців Меркель з боку респондентів з 31 серпня 2015 року. Найбільшою підтримкою слова канцлери користувались на початку вересня 2015, тоді 43% опитаних погоджувались з нею.

50% опитаних зазначили, що відчувають страх, коли перебувають у великих скупченнях людей. 42% - не відчувають. Крім того, 81% респондентів переконані, що цілковито запобігти нападам і терористичним атакам неможливо.

Водночас, на думку 65% опитаних, Німеччина має збільшити кількість поліції для забезпечення порядку та безпеки і зробити жорсткішими закони щодо надання притулку. 50% респондентів назвали важливим кроком посилення норм щодо володіння зброєю. 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.