Країни півдня ЄС можуть об'єднатися проти політики жорсткої економії - ЗМІ

П'ятниця, 5 серпня 2016, 14:36

Південні країни Європи можуть разом виступити проти політики жорсткої економії, яку проводить ЄС.

Про це пише EurActiv.

"З подібною пропозицією виступив грецький уряд, який запросив лідерів п'яти країн півдня ЄС, включаючи Францію, Італію та Іспанію на конференцію до Афін, прагнучи очолити Альянс проти жорсткої економії", – пише видання.

Так, раніше у грецьких ЗМІ з’явилася інформація про те, що грецький прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас запропонував лідерам країн півдня ЄС провести конференцію щодо цього питання у Афінах 9 вересня.

На конференції мова піде про "загальні проблеми, що стоять перед ЄС на економічному, політичному та інституційному рівнях і особливо у питанні жорсткої економії, фінансової дисципліни і міграції".

За інформацією видання, очікується, що участь у конференції візьмуть Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Кіпр і Мальта.

Видання відзначає, що в кулуарах останнього саміту ЄС "28-29 червня), Ціпрас і його італійським колегою Маттео Ренці обговорили можливість створення "Альянсу півдні Європи", який би ставив за мету захист економічних інтересів країн, які потенційно увійшли б до цього об’єднання.

Варто також додати, що у квітні Ціпрас і премʼєр Португалії Коста підписали спільну декларацію, стверджуючи, що заходи жорсткої економії, якою керується в своїй економічній політиці ЄС є "помилковими".

"Політика жорсткої економії тримають економіку в депресивному стані та розділяють Євросоюз", – заявили тоді лідери Греції та Португалії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: