Переважна більшість турків переконана у причетності Гюлена до спроби перевороту

Субота, 6 серпня 2016, 13:06

Понад 88% турків переконані, що путчистами, які намагалися повалити конституційний лад у Туреччині 15 липня, керував опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен.

Такими є результати опитування, проведеного з 30 липня по 1 серпня дослідницькою компанією A&G, повідомляє видання Daily Sabah.

Крім того, 38% опитаних вважають, що основною ціллю заколотників було повалити президента Реджепа Таїпа Ердогана, ще 30% вважають, що головною ціллю були парламент і турецька демократія.

Опитування також показало, що переважна більшість турків підтримують запровадження надзвичайного стану на 3 місяці – таких понад 66%.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення надзвичайного стану строком на три місяці.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Турецька влада стверджує, що Гюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава". Сам Гюлен засудив спробу перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.