У Польщі відновлять пошуки "золотого потяга" нацистів

Неділя, 7 серпня 2016, 14:38

Наступного тижня поблизу міста Валбжих, що в південно-західній частині Польщі, відновляться пошуки так званого золотого потяга нацистів.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Німецький потяг періоду Другої світової війни, в якому ніби-то знаходиться награбоване золото, розшукуватиме фірма Піотра Копера та Андреаса Ріхтера, які торік у серпні оприлюднили інформацію про можливу знахідку", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що пошуково-розвідувальні роботи будуть проводитися в районі 65-кілометра залізничної лінії, що з'єднує міста Валбжих і Вроцлав.

Нагадаємо, влітку минулого року двоє чоловіків повідомили про те, що їм відоме місцезнаходження легендарного "золотого потягу" нацистів, який міг перевозити золото, коштовності, твори мистецтва і зброю та зник наприкінці 1944 року.

Чоловіки підкріпляли свої відомості знімками з георадару.

До пошуків підключилася держава – зокрема, було надано дозвіл на використання армії в пошуках. За словами заступника міністра культури Польщі, "золотий потяг" існує з ймовірністю 99%. В той же час голова центробанку Польщі заявляв, що історія з золотим потягом – лише качка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.