Комітет ЄС з етики перевірить умови роботи Баррозу у Goldman Sachs

Понеділок, 12 вересня 2016, 10:21

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер дав вказівку про початок розслідування обставин працевлаштування свого попередника Жозе Мануела Баррозу в американський банк Goldman Sachs.

Про це повідомляє Reuters.

У відповіді європейському омбудсмену Емілі О'Рейлі, яка подала запит Юнкеру щодо того, чи не порушує Баррозу законодавство ЄС, Юнкер зазначив, що вимагатиме думки комітету з етики.

Юнкер повідомив, що попросив генерального секретаря Єврокомісії направити своєму попереднику "лист з проханням надати роз'яснення його нових обов'язків та умов його контракту".

Юнкер у своєму листі також зазначив, що Баррозу будуть приймати в Єврокомісії не як колишнього президента, а як будь-якого іншого лобіста і його дії повинні бути зафіксовані у державному реєстрі.

Крім того, глава Єврокомісії попросить спеціальний комітет з етики дати свій висновок.

Цей комітет консультує Єврокомісії з питань етики, особливо в тому, що стосується відповідності з договорами про діяльність, яку колишні єврокомісари вибирають по закінченні своїх мандатів.

Як повідомлялося, на початку серпня Баррозу приєднався до Goldman Sachs в якості невиконавчого голови його міжнародного бізнесу і став радником всієї групи.

Баррозу займав пост президента ЄК з 2004 по 2014 рік, а до цього був прем'єр-міністром Португалії з 2002 по 2004 рік. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: