Литва погіршила прогнози зростання своєї економіки через Brexit

Понеділок, 12 вересня 2016, 13:28

Центробанк Литви заявив про погіршення прогнозів зростання ВВП країни внаслідок ефекту виходу Великої Британії з ЄС.

Як повідомляє портал Delfi, про це програмі LRT "Доброго ранку, Литва" заявив голова правління Центробанку Литви Вітас Васіляускас.

"Якщо говорити про Литву, цей вплив (Brexit), за нашими підрахунками, може бути негативним - приблизно 0,2% цього року. В двох наступних роках - 0,3% і 0,4% відповідно. Без всякого сумніву, канал, через який Brexit діє на єврозону - це торговий канал, тому що він зачіпає наших основних партнерів у Західній Європі. Там сповільнюється економічне зростання, і це також впливає на нас, як на відкриту економіку", - сказав Васіляускас.

Згідно з обновленим прогнозом Центробанку, зростання литовської економіки цього року складе 2,3%, а в наступному - 2,9%. У червні цього року центробанк прогнозував, що в 2016 році зростання ВВП Литви складе 2,6%, а в наступному році - 3,3%

За словами Васіляускаса, зараз зростання економіки Литви стимулюється внутрішнім споживанням. "Головний двигун - внутрішнє споживання. Воно зберігається, і саме воно стимулює зростання економіки, тому що ми не бачимо особливого зростання експорту",- пояснив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.