Аеропорти Британії запропонують паспортний контроль без черг за 5 фунтів

Понеділок, 12 вересня 2016, 14:58

Всі аеропорти Великої Британії незабаром запропонують можливість пасажирам заплатити 5 фунтів стерлінгів та пройти паспортний контроль без черг. Таку контроверсійну схему планує запровадити британський уряд.

Про це повідомляє The Telegraph.

Прискорене обслуговування коштуватиме від 5 до 17,50 фунтів стерлінгів з особи та буде доступно в аеропортах по всій країні.

За даними Міністерства внутрішніх справ Британії, пасажири в аеропорту Ґатвік платитимуть 17,50 фунтів за користування швидким проходом через паспортний контроль.

Також МВС Британії підтвердило, що вони співпрацюють з керівництвом деяких аеропортів, щоб ця схема була впроваджена, але заперечили, що це буде пропонуватися у всіх аеропортах і що мінімальна плата складатиме 5 фунтів.

Така новина викликала побоювання, що пасажири, які не готові платити, можуть ще довше перебувати у чергах, ніж раніше, оскільки на прискорені смуги буде призначено більше персоналу, а на "звичайних" може бути нестача.

"Це безглузда ідея, що лише показує, наскільки на наших кордонах відчувається брак працівників. А що буде, якщо кожен вирішить заплатити 5 фунтів? Ми знову опинимося відкинуті далеко назад", - сказав представник об’єднання Громадських та комерційних служб.

Згідно з останньою інформацією, багато аеропортів Британії, включаючи Манчестер, Едінбург, Хітроу, Станстед та Ліверпуль, вже пропонують за 5 фунтів прискорений прохід перевірки безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.