Ар'єв: делегація України може вийти з ПАРЄ в разі повернення росіян

Вівторок, 13 вересня 2016, 13:59

Українська делегація в ПАРЄ дискутує можливість відмови від участі в роботі асамблеї, якщо буде повернуто делегацію РФ за принципом "широко закритих очей".

Про це сказав голова Постійної делегації Верховної ради України у ПАРЄ Володимир Ар’єв,  повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Ар'єв заявив, що в разі повернення та відновлення у правах російської делегації за принципом "широко закритих очей", Україна, ймовірно, припинить роботу в ПАРЄ.

"Є критерії Ради Європи. І якщо ПАРЄ сама не хоче відповідати цим критеріям, то виникає питання: що може у резолюції порадити нам організація, яка сама себе не поважає і свої принципи", - сказав він .

Окрім того, він відзначив, що такі настрої в делегації досить сильні.

"Будемо вирішувати залежно від ситуації, обстановки на той момент, обставин, які будуть. Так, досить висока ймовірність такої перспективи", - сказав глава делегації.

При цьому Ар'єв додав, що українська делегація має намір подавати заявку про підтвердження повноваження асамблеї на початку року, як це роблять всі країни-члени ПАРЄ.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін також заявив, що Україна може відмовитися від участі в ПАРЄ, якщо повноваження російської делегації будуть визнані, незважаючи на нелегітимність виборів в Держдуму РФ на території окупованого Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.