В рамках квот ЄС було переселено лише 3% прохачів притулку

Вівторок, 13 вересня 2016, 17:50

Лише 4776 прохачів притулку були переселені з Греції та Італії в інші європейські країни. На черзі ще 160 тисяч таких осіб, згідно із погодженим дворічним планом ЄС.

Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН з питань біженців.

У доповіді зазначається, що загалом було переселено лише 3% від запланованої кількості прохачів притулку.

"Держави-члени ЄС дуже повільно виконують взяті на себе зобов’язання", - йдеться у повідомленні УВКБ ООН.

"Ефективне переселення має ключове значення для зміцнення солідарності і розподілу відповідальності в Європі, та для забезпечення більш ефективного управління міграційними потоками. Це особливо важливо, враховуючи гуманітарну ситуацію в Греції, і збільшення числа людей, що знаходяться в Італії і звертаються за наданням притулку", - наголошують в управлінні.

За інформацією управління, 3712 прохачів притулку покинули Грецію та 7970 осіб були направлені на переселення. На даний момент 21 країна ЄС, а також Швейцарія та Ліхтенштейн забезпечили лише 8 676 місць для розміщення мігрантів, що становить лише 13% від необхідних 66 400 місць.

З Італії до 16 країн були переселені 1064 прохачів притулку. Наразі ці країни пропонують ще 2809 місць.

Агентство закликало ЄС виконати дворічний план з переселення прохачів притулку, а також зобов’язання щодо підтримки дітей, які перебувають без супроводу дорослих, пришвидшити реєстрацію та переїзд прохачів притулку та забезпечити доступу до цієї схеми особам з інших національностей, які тікають від війн та переслідувань.

Нагадаємо, міграційний бюджет ЄС на наступний рік становитиме 5,2 млрд євро, включаючи кошти на зміцнення зовнішніх кордонів, переселення шукачів притулку та інтеграцію мігрантів.

Ще 2,2 млрд євро будуть виділені на програми, які реалізовуватимуться за межами ЄС, для допомоги третім країнам з метою подолання причин, які призводять до виникнення потоків біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.