Туреччина знищила 16 курдських бойовиків

Середа, 14 вересня 2016, 14:08

Від ударів з повітря турецької авіації  на південному сході країни знищені 16 ймовірних бойовиків Робітничої партії Курдистану (РПК).

Про це повідомляє Reuters.

"За останні два дні від турецьких авіаударів були вбиті 16 ймовірних членів курдської робочої партії (РПК) у південно-східній провінції Хаккарі поблизу кордону з Іраком", – йдеться у повідомленні.

Авіаудари були завдані в рамках чергової антитерористичної операції, яку турецькі силовики проводять після підриву замінованого автомобіля у понеділок у місті Ван північніше, внаслідок чого було поранено близько 50 осіб.

Військові заявили, що дев'ять підозрюваних бойовиків були вбиті внаслідок ударів у вівторок, також внаслідок того нальоту були знищені укриття, печери та склад боєприпасів. В середу турецька авіація знищила ще сім бойовиків.

Раніше повідомлялося, що внаслідок вибуху замінованого автомобіля у провінції Ван на сході Туреччини поранення отримали щонайменше 48 осіб.

Робітнича партія Курдистану, внесена ЄС і США до списку терористичних організацій, відновила збройну боротьбу з турецькою владою в липні минулого року.

За цей час було вбито понад 600 турецьких військових і понад 7 тисяч терористів РПК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.