ІДІЛ керує терористами-одинаками в Європі через інтернет – поліція ФРН

Середа, 14 вересня 2016, 19:34

Ісламісти знаходять прихильників і дають рекомендації по здійсненню терактів в Європі за допомогою Facebook, WhatsApp і Telegram.

Про це заявив глав поліцейської спецслужби ФРН Ханс-Георг Масен, повідомляє Deutsche Welle.

"В Європі зростає загроза терактів, що здійснюються злочинцями-одинаками, які отримують вказівки від терористичної організації "Ісламська держава" через інтернет, попереджає Федеральне відомство з охорони конституції", – йдеться у повідомленні.

За словами глави відомства Ханса-Георга Масена, у його відомства викликає стурбованість "новий тип терористів, які тільки на вигляд здаються одинаками. Цими терористами віртуально керують з-за кордону за допомогою програм миттєвої передачі повідомлень".

Масен наголошує, що ісламісти використовують інтернет як центральну платформу для радикалізації, вербування бойовиків, комунікації та керівництва джихадистами, а також для планування, реалізації і освітлення скоєних терактів.

Видання відзначає, що у Німеччині ісламісти найчастіше використовують соціальну мережу Facebook, а також популярні месенджери WhatsApp і Telegram.

"Джихадисти роблять ставку на інтернет і соціальні мережі як знаряддя ведення гібридної війни", - резюмував Масен.

У німецькому відомстві наголошують, що 12 з 15 терактів, що відбулися за останні два роки в Європі, були здійснені одинаками, при цьому в низці випадків є свідчення про отримання злочинцями вказівок від ІДІЛ через інтернет.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявляє про зростання небезпеки з боку радикальних ісламістів у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: