Понад 400 потенційних терористів можуть перебувати у Німеччині - ЗМІ

Вівторок, 26 липня 2016, 08:59

Близько 410 мігрантів, які приїхали до Німеччини в якості біженців, можуть бути потенційними терористами.

Про повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Neue Osnabrücker Zeitung.

Видання наводить інформацію Федерального відомства з кримінальних справ. Повідомляється, що у середині травня кількість таких мігрантів становила 369 осіб. Наразі поліція веде 60 справ за фактом можливого зв'язку мігрантів з джихадистами. У квітні у провадженні були 40 розслідувань подібного плану.

"У зв'язку з безперервним потоком мігрантів до Німеччини, ми повинні виходити з того, що серед біженців можуть перебувати активні або колишні члени різних угруповань, їх помічники і люди, які симпатизують терористичним організаціям, а також військові злочинці, рухомі ісламістськими мотивами", – йдеться в повідомленні кримінальної поліції.

Також, за даними відомства, збільшилася кількість екстремістів, які вирушили з Німеччини до Сирії, щоб боротися на боці ІДІЛ.

Наразі правоохоронці Німеччини мають інформацію про 840 подібних випадків. Третина екстремістів, після того, як отримали бойовий досвід, повернулася до Німеччини.

Раніше повідомлялося, що Німеччина посилить заходи безпеки в аеропортах, на вокзалах та державному кордоні у зв'язку з чотирма нападами, які відбулися на півдні країни впродовж останніх семи днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.