Глава МЗС Британії виступив за збереження санкцій ЄС проти РФ

Четвер, 15 вересня 2016, 08:01

Міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон виступає за збереження Європейським Союзом введених санкцій проти РФ.

Про це Джонсон на брифінгу після зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Щодо санкцій ЄС. Я думаю, що б ви не говорили про ЄС, але одне з ключових питань і важливою темою зараз є те, що ми повинні продовжити санкції, і це те, що я хотів би підкреслити перед президентом Порошенко, і Павлом (Клімкіним – ред.) сьогодні", - сказав Джонсон.

Також глава МЗС Британії зазначив, що його країна вважає своїм завданням збереження санкцій проти РФ і буде працювати спільно з ЄС в цьому напрямку.

Джонсон заявив, що підтримує реалізацію Мінських угод як шлях врегулювання ситуації на Донбасі.

"Робота в цьому напрямку триває, вона складна і ми про це говорили з паном Порошенком, це обговорювали мої колеги з Німеччини і Франції", - сказав він.

Британський міністр додав, що рух на цьому шляху повільне, але все повинні робити все від них залежне для забезпечення безпеки на сході України.

"Адже без безпеки неможливе подальше просування в мінському процесі. Кожен повинен робити свою роботу", - сказав він.

Як повідомлялося, 7 вересня Комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення продовжити на півроку санкції проти 146 осіб на 37 організацій за агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.