МЗС РФ заявляє, що США зняли частину санкцій з Рособоронекспорту

Вівторок, 13 вересня 2016, 16:07

МЗС РФ заявляє, що США зняли частину санкції з Рособоронекспорту щодо постачання і обслуговування Росією переданих в Афганістан вертольотів.

Про це сказав спецпредставник по Афганістану, директор Другого департаменту Азії МЗС РФ Замір Кабулов, повідомляє "РИА Новости".

"Нічого не завадило їм (США) зняти санкції з Рособоронекспорту в частині, що стосується постачання і обслуговування нами ж доставлених вертольотів в Афганістан. Вони самі загнали себе в глухий кут і були змушені зняти частину санкцій", - сказав Кабулов.

За його словами, це стосується поставок запчастин до вертольотів. "Без зняття таких санкцій не може бути обслуговування вертольотів",- зазначив дипломат.

Санкції проти Рособоронекспорту були введені у вересні 2015 року.

Під санкції також потрапили літакобудівна корпорація "МіГ", тульське Конструкторське бюро приладобудування, компанія "Катод", корпорація "НВО машинобудування", а також всі їхні підрозділи та дочірні підприємства.

Пізніше повідомлялося що США вивели з-під санкцій контракти на технічне обслуговування вертольотів Мі-17 в Афганістані, але пояснення цьому з’явилося тільки тепер.

Нагадаємо, у 2015 році журналістське розслідування словацького видання Aktuality розкрило схему американських військових, які закупляли російські гелікоптери Мі-8 та його пізнішу модифікацію - Мі-17 для військ Іраку і Афганістану на суму більше ніж півмільярда доларів.

Проблема полягала в тому, що компанія "Рособоронекспорт" підпадає під дію санкцій щодо постачання зброї.

Тому американське відомство розробило оборудку, за якою низка посередників закуповувала "цивільні гелікоптери", які потім перетворювалися на військові на спеціальних майданчиках в ОАЕ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.