Європарламент може розглянути питання про безвіз на початку жовтня - спікер ВР

Четвер, 15 вересня 2016, 08:12

29 вересня Комітет Європарламенту у закордонних справах розгляне питання надання безвізового режиму з Україною, після чого це питання потрапить на розгляд Європарламенту.

Про це у коментарі ТСН заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, який 14 вересня зустрічався з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

За словами Парубія, Комітет Європарламенту має затвердити остаточну редакцію безвізового режиму, і у перший сесійний тиждень жовтня (3-6 жовтня) Європарламент може його розглянути і схвалити.

"Ми з Мартіном Шульцем домовились, що він зробить усе можливе, щоб це питання у перший пленарний тиждень після Комітету попало на порядок денний і було прийнято Європейським парламентом. Я дуже розраховую, що цей план вдасться реалізувати і я дуже надіюся, що зовсім незадовго ми зможемо бути свідками успішного і вже остаточного рішення Європарламенту", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, 5 вересня на засіданні Комітету з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) заслухали доповідачку з українського питання. Вона рекомендувала затвердити пропозицію про внесення України до перелік країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Слід зазначити, що цей комітет грає головну роль у схваленні безвізового режиму в Європарламенті, але він ще не голосував за рішення щодо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.