Посол США пояснила, яким буде шлях повернення Криму до України

Четвер, 15 вересня 2016, 11:05

На думку посла Сполучених Штатів Америки в Україні, Крим має повернутися під контроль української влади за "балтійським сценарієм"

Про це розповіла в інтерв’ю "Європейській правді" та "Українській правді" новопризначений посол США в Україні Марі Йованович.

Вона підкреслила, що не має сумнівів у тому, що повернення Криму відбудеться.

"Ми віримо, що врешті решт Крим повернеться до України. Але є також дуже правильне питання – Коли?", - зазначила посол.

На думку Йованович, повернення Криму може відбутися схожим чином до того, як була відновлена незалежність балтійських країн після радянської окупації. Водночас, вона зауважила, що цей процес – тривалий.

"Більшість на Заході бачить цей процес аналогічним до позитивного прикладу Балтійських країн.

Протягом багатьох років ці держави були у складі Радянського союзу, та США так і не визнало їх аннексію. В Вашингтоні весь цей час продовжували роботу дипломатичні місії (країн Балтії), і в решті решт вони знову повернули незалежність", - наголосила вона

"Приклад балтійських країн важливий тим, що він доводить: якщо люди почувають себе сильними і мають підтримку міжнародної спільноти, то врешті решт історія має завершитися так, як годиться", - додала посол

Як відомо, незалежність країн Балтії була відновлена в період розпаду Радянського союзу, який анексував їх після Другої світової війни.

Повний текст інтерв'ю посла читайте на ЄП в публікації "Крим повернеться до України, але коли? Моя відповідь може бути неприємною"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.