Посол України у Франції: поїздки французьких депутатів до Криму – це епатаж

Четвер, 25 серпня 2016, 13:34

Французькі депутати, що відвідують окупований Росією Крим, роблять це в першу чергу задля того, щоб привернути до себе увагу провідних ЗМІ та заробити політичний капітал.

Про це інтерв’ю "Європейській правді" розповів посол України у Франції Олег Шамшур.

Відповідаючи на питання про те, чи можна якимось чином протидіяти регулярним поїздкам французьких депутатів до анексованого Криму, він відзначив, що боротися з цим явищем складно, оскільки для цього у Франції немає правових і політичних процедур.

Шамшур також відзначив, що певна частина французьких депутатів, серед яких і проросійський депутат Тьєрі Маріані (який очолював делегації) "просто роблять собі піар, роздмухують свою видимість у медіа просторі".

"От нещодавно: відкриваю я дуже поважний журнал Le Point і бачу фото Маріані та його цитату про те, що анексія Криму – це вже доконаний факт, треба про це забути і рухатися з Росією далі. Чи міг він з’явитися в Le Point інакше? Ні. До цієї історії про Маріані знала досить незначна кількість людей, а нині ця людина на виду, про нього розмовляють, він створює власний політичний капітал", – додав Шамшур.

Він також додав, що ідеї, які проголошує Маріані щодо визнання анексії Криму є абсолютно непопулярними у Франції.

"Поїздки Маріані до Криму – це епатаж, який привертає увагу медіа. Він – кухар, який готує для ЗМІ гарячі новини", – наголосив посол України у Франції.

Як повідомлялося, візит французьких депутатів на чолі з Тьєрі Маріані у Крим тривав з 29 по 31 липня.

Раніше в МЗС Франції назвали намір французьких парламентарів відвідати окупований Крим "протизаконною ініціативою", яка не має "нічого спільного з позицією МЗС Франції, Євросоюзу та усього міжнародного співтовариства".

Нагадаємо, група французьких депутатів на чолі з Тьєррі Маріані у другій половині липня минулого року здійснила візит до анексованого Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію і в МЗС Франції, і в МЗС України. 

Варто зауважити, що більшу частину французької делегації склали депутати від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці".

СБУ заборонила в’їзд в Україну всім  французьким депутатам, що їздили до Криму. Цього року до складу французької делегації входять шість депутатів, які не їздили до Криму минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: