Європейські та українські діячі закликали Європу не "втомлюватися від України"

Четвер, 15 вересня 2016, 14:23

Європейські та українські діячі закликали Європу не "втомлюватися від України" та не закривати очі на злочини Росії. Таке звернення зроблено напередодні саміту ЄС в Братиславі.

Звернення оприлюднено на сайті Ініціативної групи "Першого грудня".

"Втомитися від України" і закрити очі на злочини Росії в Україні та повернутися до звичайного ведення справ з Кремлем виглядає гидко правдоподібним рішенням", - йдеться у зверненні.

"Розгорнута Росією війна проти України, окупація Криму, збройне втручання на Донбасі ... належать саме до тих проблем, від яких європейський обиватель хоче сховатися за власною втомою. Байдужість урівнює жертву та агресора", - наголошують європейські та українські діячі.

Підписанти звернення, серед яких є Александр Кваснєвський, екс-президент Польщі, Вітаутас Ландсбергіс, перший глава відновленої Литовської Республіки та Валдас Адамкус, екс-президент Литовської Республіки, закликали Європу здійснити "етичний вибір", який передбачає включення України до "ментальної карти" Європи.

"Така інклюзивність стосується й Грузії, Молдови та, зрештою, й всіх держав Східної Європи, чия присутність в рамках Європейського Союзу повинна раз і назавжди стати буквальним політичним і духовним фактом", - йдеться у зверненні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.