Україна закликає Раду Європи не визнавати результати виборів РФ у Криму

Четвер, 15 вересня 2016, 14:19

Україна закликає Раду Європи та її держави-члени у разі проведення виборів в окупованому Криму утримуватися від визнання результатів виборів до Держдуми РФ.

Про це йдеться у листі постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби, надісланого послам держав-членів Ради Європи.

У документі наголошується, що у разі проведення виборів у Криму держави-члени Ради Європи також мають утримуватися від визнання будь-якої російської делегації в парламентських асамблеях, до складу якої увійдуть "обрані" в Криму депутати.

"Рада Європи є організацією, що стоїть на захисті верховенства права. Вибори в окупованому Криму не мають нічого спільного з цим принципом. Ці вибори порушують основоположні норми і принципи міжнародного права, відповідні рішення Організації Об'єднаних Націй та Ради Європи, а також чинне законодавство України", - написав Кулеба.

Він підкреслив, що половина парламенту РФ буде обиратися на пропорційній основі і буде неможливо ідентифікувати депутатів, що обираються на в Криму Таким чином, 225 депутатів, тобто ціла половина парламенту, буде делегітимізована.

"Додайте 4 депутатів, які обираються за мажоритарною системою до 225 з другої половини і ви отримаєте 229 депутатів - нелегітимну більшість, достатню для ухвалення нелегітимних рішень Думи", - зазначив український посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: