Brexit став відповіддю на розширення ЄС - Баррозу

П'ятниця, 16 вересня 2016, 12:18

Хоча підтримка Brexit мала певні реальні підстави, переважна більшість виборців підтримала його через збільшення кількості мігрантів у країні, що стало наслідком розширення ЄС.

Таку заяву під час щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві оголосив екс-голова Єврокомісії та колишній прем’єр-міністр Португалії Жозе Мануел Баррозу, повідомляє кореспондент "Європейської правди",

"Британія завжди була окремим випадком всередині Євросоюзу, саме тому голоси за вихід з ЄС були сильніші, ніж будь-де. Однак тепер ми бачимо подібні заклики в інших країнах, зокрема у Франції", - заявив він.

Посилаючись на свої розмови із керівництвом Британії, Баррозу зазначив – до виходу зі складу ЄС призвело незадоволення збільшенням кількості мігрантів, у першу чергу – з нових країн ЄС.

"Саме тому Brexit став відповіддю на розширення ЄС. І це може стати проблемою – інші країни зможуть сказати, що оскільки з цією проблемою не можуть впоратися такі потужні країни, як Британія, то як це можемо зробити ми", - додав Баррозу.

Екс-голова Єврокоміссії вважає, що ЄС має посилити боротьбу з суспільними стереотипами, коли в міграції вбачають лише загрозу. "Саме тому Brexit було забезпечено голосами малоосвіченої частини суспільства – через їхні страхи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.