В Алеппо неможливо доставити допомогу через відновлення боїв у Сирії - ООН

Понеділок, 19 вересня 2016, 15:19

Дві автоколони з гуманітарною допомогою, яка мала бути направлена в східну частину міста Алеппо, застрягли в Туреччині, через відновлення бойових дій у Сирії.

Про це йдеться в заяві глави управління ООН з гуманітарної координації Стівена О'Браєна.

"Я засмучений і розчарований тим, що автоколона Організації Об'єднаних Націй досі не перетнула кордон Сирії з Туреччиною та не дісталася благополучно до східної частини Алеппо, де понад 275 тисяч людей залишаються у пастці без їжі, води, нормального житла та медичної допомоги", - йдеться в заяві.

ООН закликає до надання безперешкодного та постійного доступу до мільйонів сирійських чоловіків, жінок і дітей, що знаходяться у важкодоступних заблокованих районах Сирії.

"Постачання гуманітарної допомоги є терміновою необхідністю, як і доступ команд медиків задля лікування хворих і надання допомоги при евакуації важкохворим, людям похилого віку, людям з інвалідністю та дітям", - йдеться в заяві.

ООН висловила готовність й надалі допомагати людям, незалежно від того, хто й де знаходиться.

Як відомо, гуманітарну допомогу не змогли доставити до східної частина Алеппо після бойових зіткнень, що розпочалися 7 липня між урядовими військами Сирії і повстанцями.

Нагадаємо, державний секретар США Джон Керрі розкритикував дії Росії щодо невиконання угоди про припинення вогню у Сирії та закликав вплинути на президента Башара Асада для доставки гуманітарної допомоги в обложені урядовими військами райони країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.