Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про €400 кредиту на розвиток агросектору

Вівторок, 20 вересня 2016, 17:47

Верховна Рада ратифікувала угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) щодо надання Україні 12-річного кредиту на суму в 400 млн євро для підтримки рибної галузі, малого та середнього агробізнесу.

Про це повідомляє УНІАН.

За інформацією агенції хвалення відповідного законопроекту №0106 підтримали 269 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

"Позичальником є Україна, яка за участю Мінагропроду і "Укрексімбанку" передаватиме через банківську систему гроші кінцевим бенефіціарам з метою фінансування проектів... Ставка відсотків буде за рік близько 1,6% в євро або ставка Euribor, яка зараз становить -0,2%, плюс 1%. Одноразових комісій не передбачено", – цитує видання заступника міністра фінансів Юрій Буцу.

За словами представника українського Мінфіну, реалізація проекту кредитування відбуватиметься протягом 2016-2020 рр. За умовами кредиту пільговий період погашення становитиме 4 роки, а загальний термін погашення – 12 років.

Раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк може надати кошти на пільгові кредити для українських малих та середніх фермерів на суму 400 мільйонів євро.

Про це у липні цього року розповів міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.