Більшість росіян не хвилює міжнародна ізоляція країни - опитування

Четвер, 22 вересня 2016, 10:42

Більшість росіян не хвилює те, що РФ опинилася у міжнародній ізоляції. Окрім того, зросла кількість тих, хто вважає, що не потрібно налагоджувати відносини із західними країнами.

Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-Центром". 

На питання, чи турбує їх те, що Росія опиняється у все більшій міжнародній ізоляції, більшість респондентів (37%) відповіли, що "не надто турбує". Лише 6% росіян дана ситуація "дуже турбує".

47% опитаних вважають, що Росії, "скоріше потрібно" налагоджувати відносини з США та іншими західними країнами. У листопаді 2015 року таких було 52%.

Тих, хто вважає, що однозначно потрібно налагоджувати відносини - 15% опитаних, у 2015 році таких було - 23%.

6% респондентів вважають, що немає необхідності налагоджувати відносини з США та іншими західними країнами (у 2015 році таких було 2%).

На питання щодо подальшого розвитку відносин між РФ та країнами Заходу після конфлікту щодо України та Криму, більшість опитаних, 48%, вважають, що все буде "спущено на гальмах" і відносини поступово повернуться до тих, які були до цього.

27% респондентів вважають, що РФ очікує наростання напруги у відносинах та новий виток "холодної війни".

Нагадаємо, опитування 2015 року свідчить, що більшість росіян не думають, що санкції шкодять їхній країні, і не переймаються через політичну ізоляцію Росії. 

Зазначимо, що у 2014 році більшість росіян вважали, що санкції Заходу та відповідні контрсанкції з боку Росії ідуть на користь російській економіці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: