"Глава МЗС" Абхазії пішов у відставку через відмову їхати до Придністров'я

Четвер, 22 вересня 2016, 12:43

"Міністр закордонних справ" самопроголошеної республіки Абхазія В'ячеслав Чірікба пішов у відставку.

Як повідомили російському "Интерфаксу" в прес-службі "президента Абхазії", відставка "міністра" пов'язана з його відмовою від поїздки до Придністров'я на святкування дня республіки.

"Чірікба пояснив свою позицію тим, що в разі його депортації молдавською стороною у нього можуть виникнути проблеми з в'їздом до країн Європи", – йдеться у повідомленні.

Агенція нагадує, що Чірікба був призначений "главою МЗС" республіки в жовтні 2011 року.

"Впродовж багатьох років він очолював делегацію Абхазії на Женевських дискусіях з безпеки і стабільності в Закавказзі", – відзначає "Интерфакс".

Втім, у прес-службі "глави республіки" заявили, що "курс зовнішньої політики Абхазії, незважаючи на зміну глави МЗС, залишається незмінним, так як, згідно з конституцією республіки, зовнішню політику визначає президент Абхазії, а не міністр закордонних справ".

Як відомо, Придністровська Молдавська республіка є невизнаною державою. Світове співтовариство визнає її територію частиною Молдови. Абхазія також не визнається більшою частиною світового співтовариства як незалежна держава і вважається частиною Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: