Інститут в США звільнив дружину Сікорського після статті про Смоленську катастрофу

Четвер, 22 вересня 2016, 13:04

Американський аналітичний інститут "Center for European Policy Analysis" у США припинив співпрацю з відомою американською журналісткою Енн Аппельбаум, дружиною екс-міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, після її публікації на тему Смоленської авіакатастрофи 2010 року.

Про це повідомляє Польське Радіо.

У статті на шпальтах американського видання "The Washington Post" Аппельбаум не тільки розкритикувала правлячу партію "Право і справедливість" та її голову Ярослава Качинського, але написала неправду про причини Смоленської катастрофи.

За її словами, Качинський використав Смоленську катастрофу, аби здобути перемогу на виборах. Крім того, Аппельбаум приписала генералу Анджею Бласіку слова, яких він не говорив.

Аппельбаум написала, що командувач військово-повітряних сил перебував у кабіні літака і тиснув на членів екіпажу, аби ті йшли на посадку, попри рекомендації російських диспетчерів.

Варто зазначити, що таких слів генерала немає у жодній з версій стенограм.

"Шкода, що загальновизнана журналістка поширює неправду", - сказав президент Польщі Анджей Дуда,  який перебуває з візитом в США з нагоди 71-ї сесії Генасамблеї ООН.

Статтю Аппельбаум "In Poland, a preview of what Trump could do to America" опублікувало видання "The Washington Post" 19 вересня.

Нагадаємо, записи чорних скриньок літака Ту-154М, який зазнав авіакатастрофи під Смоленськом 2010 року, були сфальсифіковані, а багато документів, які мають відношення до справи, були приховані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.