У Польщі незадоволені оцінкою Венеціанки ситуації з Конституційним судом

Четвер, 22 вересня 2016, 15:35

Польща розчарована манерою поведінки Венеціанської комісії, котра односторонньо оцінює ситуацію щодо конституційної кризи в країні.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Польське Радіо.

"Польща розчарована манерою поведінки Венеціанської комісії, котра односторонньо оцінює ситуацію в Польщі", - сказав він під час зустрічі із генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

За словами Ващиковського, польський уряд не критикує висновків Комісії, однак Комісія не враховує у своїх звітах інших позицій, ніж тільки польської опозиції.

"Компроміс означає поступки з обох сторін, компроміс не означає тільки поступки з боку уряду або парламентської більшості, для компромісу потрібна також опозиція", - зазначив Ващиковський.

За словами міністра МЗС Польщі, Ягланд пообіцяв провести розмову з польською опозицією, аби та почала справжній діалог для досягнення компромісного рішення.

Минулого тижня представники Венеціанської комісії перебували із дводенним візитом у Польщі, у ході якого вони розмовляли з представниками Сейму, Сенату, Верховного суду, Міністерства юстиції, Конституційного суду, Канцелярії прем’єр-міністра та з речником громадянських прав про новий закон про роботу Конституційного суду.

Після візиту Венеціанська комісія повинна надати вже третій висновок щодо закону про Конституційний суд за останні сім місяців.

Нагадаємо, нещодавно, за результатами дебатів щодо конституційної кризи у Польщі, євродепутати ухвалили резолюцію, в якій закликають владу Польщі  розв’язати її протягом тримісячного терміну.

Як відомо, на початку року Європейська комісія вирішила розпочати процедуру перевірки щодо Польщі у звʼязку з ухваленням закону про Конституційний суд та останніми змінами у законодавстві про ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.