У Порошенка заперечили "інсинуації" про зв’язок санкцій із безвізом чи реформами

П'ятниця, 23 вересня 2016, 14:11

В Адміністрації президента категорично заперечують можливість зв’язку між майбутніми рішеннями ЄС про продовження санкцій та іншими питаннями співпраці між Україною та ЄС

Про це заявив на брифінгу в Києві заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Жодного взаємозв’язку між санкціями і безвізовим немає.  Це – не пов’язані процеси...

Всі інсинуації щодо зв’язку санкцій з безвізовим режимом не мають під собою жодного підґрунтя", - наголосив він, коментуючи заяви окремих політиків про можливість пакетного рішення про пом’якшення санкцій та надання Україні безвізового режиму.

Він додав, що надання Україні безвізового режиму затримується через узгодження в ЄС механізму призупинення безвізу: "Проблема пов’язана із тим, що в Європарламенті зараз дебатується механізм призупинення".

Єлісєєв окремо підкреслив, що підтвердження санкцій не пов’язане із прогресом Києва у здійсненні проєвропейських реформ.

"Я хочу підкреслити, що санкції також жодним чином не пов’язані з виконанням і з темпами виконання реформ урядом України. Натомість ці темпи пов’язані з обсягами допомоги, яку отримує Україна", - заявив він.

Як повідомлялося, віце-президент США Джо Байден заявив, що Україна має виконати обіцянки щодо проведення економічних і політичних реформ, щоб не давати ЄС приводу переглянути санкції щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.