Клінтон вважає, що ІДІЛ можна перемогти за рік

Вівторок, 27 вересня 2016, 13:19

Гілларі Клінтон, кандидат в президенти США від Демократичної партії, заявила, що протягом року вдасться перемогти терористичну організацію "Ісламська держава" завдяки новому розробленому плану.

Про це вона сказала в під час перших телевізійних дебатів з кандидатом в президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом. 

"Ми робимо успіхи. Наші військові надають допомогу в Іраку. І ми сподіваємося, що протягом року ми зможемо витіснити ІДІЛ з Іраку і тоді, самі розумієте, ми витіснимо їх із Сирії", - сказала вона.

Клінтон також зазначила, що необхідно буде посилити точечні удари та налагодити партнерство на місцях з арабами та курдами, які ведуть боротьбу з ІДІЛ.

Кандидат в президенти від Республіканської партії, у свою чергу, звинуватив колишнє керівництво США у створенні умов, завдяки яким була сформована терористична організація ІДІЛ. 

"ІДІЛ не був би навіть сформований, якщо б там (в Іраку - Ред.) залишились хоч якісь війська, хоча б 10 тисяч чи більше. Тоді б взагалі не було ІДІЛу", - сказав він.

Нагадаємо, в США відбулися перші телевізійні дебати між кандидатами в президенти США. Згідно з опитуванням телеканалу CNN, Гілларі Клінтон перемогла в перших дебатах з Дональдом Трампом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.