У ФРН кажуть, що РФ використовує популізм, створений місцевими політиками

Середа, 28 вересня 2016, 09:21

Популістичні настрої у німецькому суспільстві були створені місцевими політиками, а Росія тепер вміло використовує це для просування свої пропаганди.

Про це сказав представник МЗС Німеччини у розмові з журналістами в Берліні.

"РФ використовує слабкі сторони і проблеми нашого суспільства, такі, як популізм, але не вона є його джерелом. Дійсно, популізм дає РФ велике поле для пропаганди. Проте популістичні настрої у німецькому суспільстві були створені місцевими політиками, а Росія тепер вміло використовує це для просування свої пропаганди", - сказав він.

Співрозмовник зазначив, що подібні настрої були і у Великій Британії перед референдумом щодо виходу з ЄС, і у Нідерландах перед голосуванням щодо угоди про асоціацію з Україною.

"Росіяни могли бути причетні до референдумів у Нідерландах чи Британії, але не вони їх створили. Це провина політиків, які брешуть виборцям і потім не виконують свої обіцянки. Британські політики агітували за Brexit, обіцяючи Британії краще життя без ЄС, але потім всі зникли з політичної арени", - зазначив співрозмовник.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель застерегла інші політичні партії від використання популістської тактики, зокрема, у питанні міграційної кризи, для підвищення своїх рейтингів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.