Меркель застерігає німецькі партії від використання тактики популізму

Середа, 7 вересня 2016, 17:47

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила на захист своєї позиції щодо біженців і застерегла інші політичні партії від використання популістської тактики.

Про це повідомляє EUobsrever.

У своєму першому зверненні до парламенту після голосування в своїй рідній землі Мекленбург-Передня Померанія, де популісти з партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) несподівано перемогли Християнсько-демократичний союз, вона закликала всі парламентські партії об'єднатися проти AfD.

"Така партія, як AfD - це виклик не тільки для ХДС, але це виклик для всіх нас, хто знаходиться у парламенті. Такі політики, як ми, зобов'язані бути стриманими у своїх висловлюваннях", - сказала Меркель.

Вона сказала, що чинитиме опір тиску "здавалося б, простих рішень, які насправді є ілюзорними рішеннями".

"Якщо ми почнемо орієнтувати наші слова і дії на тих, хто не зацікавлений у рішеннях, ми втратимо наш власний напрямок. Якщо ми спиратимемося і дотримуватися істини, то ми повернемо собі те, що найважливіше – довіру людей", - сказала вона.

Як повідомлялося, AfD дебютувала на виборах у федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія, де здобула понад 20% голосів виборців.

Водночас решта партій, що вже багато років були представлені в місцевому ландтазі, втратили по кілька відсотків підтримки. ХДС опинилася на третьому місці, набравши менше 20% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.