Естонська Postimees Grupp припиняє випуск газет російською мовою

Четвер, 29 вересня 2016, 14:14

Естонська AS Postimees Grupp з жовтня припиняє випуск на папері газет „Postimees російською мовою" і „День за Днем", щоб сфокусуватися на розвитку російськомовних порталів.

Про це повідомляє портал Postimees.

На сьогоднішній день у порталів Rus.Postimees.ee, Limon.ee і Krasotka.ee у два рази більше читачів, ніж у друкованих видань "День за Днем" та "Postimees російською мовою". Рекламу активніше замовляють також на порталах. Тому AS Postimees Grupp вирішив закрити газети російською мовою і продовжити розвивати свої російськомовні інтернет-видання.

"В останні роки скорочується число передплатників і читачів всіх російськомовних газет, що випускаються в Естонії. В той же час російськомовні онлайн-видання демонструють стійке зростання кількості читачів", - сказав голова правління AS Postimees Grupp Пееп Калу.

За його словами, тренд переходу читачів і рекламодавців в інтернет є вкрай швидким в російськомовних ЗМІ Естонії. Тому було прийнято рішення інвестувати в розвиток російськомовних новинних порталів.

Газета "Postimees російською мовою" вийшла останній раз у четвер, останній номер "День за Днем" читачі отримають 1 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.