Країни Балтії хочуть залучити ЄС до боротьби з російською пропагандою

Середа, 3 грудня 2014, 12:21

Президенти країн Балтії та Польщі домовилися про пошук нових шляхів у боротьбі з російською пропагандою, зокрема, про залучення фінансових можливостей Євросоюзу для альтернативних програм російською мовою.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента Литви Далі Грибаускайте.

Способи боротьби поширенням пропагандистської війни були одним з найактуальніших тем для обговорення на зустрічі президентів Литви, Латвії, Естонії та Польщі.

"Було погоджено, що необхідно використовувати фінансові можливості ЄС для створення альтернативних програм російською мовою, розвивати європейський стратегічний план комунікації та вдосконалювати законодавство ЄС, що регулює аудіовізуальний сектор" - йдеться у повідомленні.

Зокрема, відмічено важливість Центру стратегічних комунікацій НАТО, який відкрився влітку в Латвії, і в роботі якого приймають активну участь Литва та Естонія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес закликав згуртуватися для боротьби проти пропаганди Кремля і "паралельної реальності", яку створює Росія в інформаційному просторі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.