Держсекретар Угорщини по ЄС: співпраця з Росією вигідна і Європі, і Україні

П'ятниця, 30 вересня 2016, 11:59

Співпраця з Росією вигідна як для Європи так і для України, а політику санкцій ЄС проти РФ за агресію проти України потрібно переглядати.

Про це в інтервʼю ЄвроПравді заявив державний секретар Угорщини у справах ЄС Саболч Такач.

За його словами, від політики санкцій втрачають як ЄС, Росія, так і Україна, тому потрібно налагоджувати співпрацю з Росією.

"… І тому я стверджую: співпраця з Росією вигідна і Європі, і Україні. Просто одночасно ми маємо знайти шлях переконати Росію, – відзначив угорський високопосадовець.

На думку Такача, Росія, як великий ринок і джерело дешевої енергії може дати багато для розвитку України.

"Ми не проти України, і ми не проти Росії. Але ви не скасуєте географію, Росія лишатиметься вашим сусідом. Тому співпраця між вашими державами – в інтересах і України, і Росії. Росія потенційно є чудовим торгівельним партнером для України, і низький товарообіг між вашими країнами – це проблема", – додав він.

Він також відзначив, що багато хто в ЄС вважає неефективною політику санкцій проти РФ, "тому лідери ЄС домовилися провести в жовтні детальне обговорення політики санкцій".

"Я не можу передбачити підсумки такого обговорення, але фактом є те, що наразі низка країн – не лише Угорщина – виступають за те, щоби зважити майбутнє санкцій. Від санкцій, які діють зараз, втрачають три сторони – Росія, Україна та ЄС", – наголосив державний секретар Угорщини.

Детальніше про питання співпраці ЄС з Росією, та позицію угорської влади щодо інших питань загальноєвропейської політики читайте у статті на ЄвроПравді "Дістати голову з піску і подивитися в очі реальності": МЗС Угорщини про скасування санкцій, реформу ЄС та нову міграційну кризу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.