Трамп поверне довіру у стосунки РФ і США, каже його радник

П'ятниця, 30 вересня 2016, 18:42

Дональд Трамп у разі свого обрання президентом США поверне атмосферу довіри в російсько-американські відносини

Про це заявив один з його радників із зовнішньої політики Джордж Пападопулос в інтерв’ю агентству Интерфакс.

"Нинішній низький рівень довіри між обома країнами свідчить про те, що в інтересах США, НАТО і Росії негайно знизити ворожість і працювати разом з метою протидіяти спільним загрозам. Ця загроза - ісламський екстремізм, джихадизм, який поширився у Північній Африці та Близькому Сходу після так званої "Арабської весни", - сказав він.

На думку Пападопулоса, незважаючи на попередні заяви адміністрації президента Барака Обами про намір спільно з Росією протистояти терористичній загрозі, реального співробітництва ніколи не було.

"На словах це адміністрація заявляла, але на практиці ніякої співпраці не було. Їх слова розходилися зі справами. Саме тому Росія більше не вірить обіцянкам, втрачена атмосфера взаємної довіри. Трамп в разі обрання президентом поверне цю довіру", - заявив радник Трампа.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть бути відносини між США та Росією значно покращені в разі обрання Трампа, Пападопулос сказав: "Вінясно висловився з приводу свого бажання відкрити нову сторінку в американсько-російських відносинах".

"Проте це залежить і від готовності Росії діяти в якості відповідального гравця на міжнародній арені", - підкреслив радник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.